Verkort de Time to Fill met bManager

Ook zo’n moeite om grip te krijgen op die lastige KPI: Time to Fill? De tijd die nodig is om een volledig inhuurproces te doorlopen is van cruciaal belang voor het succes van bedrijven in de flexbranche. Time to Hire is onderverdeeld in Time to Fill en Time to Start. De belangrijkste KPI is de Time to Fill, bijvoorbeeld omdat je geen invloed hebt op de opzegtermijn.

Om tot een realistische businessplanning te komen moet je inzicht hebben in de Time to Fill. Met het veranderportaal bManager verlaag je de Time to Fill. Door de slimme matchsuggesties uit de eigen database worden er al matches gemaakt nog voordat vacatures online komen. Dit bespaart handling- en advertentiekosten. Daarnaast meet bManager de effectiviteit van de ingezette wervingskanalen en signaleert het als er niet genoeg wordt gerekruteerd. bManager zorgt er bovendien voor dat recruiters minder tijd aan administratieve werkzaamheden hoeven te spenderen. Zij kunnen zich helemaal richten op de zoektocht naar talent . Toch zorgen achterhaalde processen en gescheiden systemen er nog te vaak voor dat tijd, misschien wel het meest kostbare middel van recruiters, verloren gaat. Met bManager maak je daar een einde aan.

Kostenbesparing

Een kortere time to fill, lagere advertentiekosten, minder administratieve werkzaamheden en een lager verloop door meer loyale medewerkers zorgen voor een significante kostenbesparing. De terugverdientijd van bManager is dan ook kort.

Wil je ook sneller en beter vacatures invullen?